20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>На Волині щоденно збільшується кількість хворих на COVID-19
    Вівторок, 27 жовтня 2020 10:59

    На Волині щоденно збільшується кількість хворих на COVID-19

    На позачерговому засіданні регіональної комісії ТЕБ та НС, що відбулося сьогодні, 26 жовтня під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Мовенка, затвердили епідемічне зонування області, яке діє від сьогодні, та відповідні протиепідемічні заходи. Окрім цього, проаналізували епідситуацію в області та стан справ у закладах охорони здоров’я.

    Нагадаємо, у Волинській області на територіях із «червоним» рівнем епідемічної небезпеки залишаються обмеження від минулого тижня, згідно із яким дозволено пасажирські перевезення у громадському транспорті міського сполучення. «Червоний» рівень встановлено у містах Володимир-Волинський та Нововолинськ, а також у Ківерцівському районі. Усі інші території області, окрім вищезгаданих віднесені до «помаранчевої» зони.

    Як повідомила головний державний санітарний лікар області Наталія Янко, ситуація із новими захворюваннями в Україні та в світі з кожним днем, на жаль, погіршується. Наразі, в Україні уже спостерігалися більше 7 тис. нових хворих за добу, а якщо ця позначка досягне 10 тис. випадків, то встановлюватимуть суворі протиепідемічні заходи.

    Своєю чергою, т.в.о. начальника управління охорони здоров’я ОДА Людмила Тимощук схвильована ситуацією у медзакладах Волині, адже завантаженість ліжок становить 56,8 % попри те, що постійно збільшують їх кількість. Так, станом на сьогодні кількість хворих на коронавірусну хворобу, які перебувають на стаціонарному лікуванні, становить 735 пацієнтів. 

    «Ситуація стає дедалі напруженішою, адже були такі заклади, у яких завантаженість ліжок уже становила 100%. Тому створюються додаткові місця для стаціонарного лікування хворих. Щодо інфекційного госпіталю на базі обласної лікарні в Боголюбах, то там ліжка заповнені на 70,7% і не вистачає місць, під'єднаних до кисневих точок. На сьогодні, ми робимо все можливе, щоб до 31 жовтня 2020 року в області було не менше 50% ліжок з кисневим постачанням», - повідомила Людмила Тимощук.

    Станом на 26 жовтня 2020 року у області зареєстровано більше 12 тис. випадків COVID-19, з них 703 у дітей та 1225 у медичних працівників. Надалі продовжують хворіти 5 тис. осіб.

    «Кількість хворих, госпіталізованих та померлих від COVID-19 щоденно збільшується. Тижневий показник нових випадків у порівнянні із минулим тижнем склав 19%. Хочу зазначити, що летальні випадки дедалі частішають серед молодих людей. Це спричинено ускладненнями, супутніми хворобами та важким перебігом коронавірусної хвороби», - сказала під час засідання головний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко.

    Слід зауважити, якщо надалі не дотримуватися усіх карантинних вимог та нехтувати елементарними заходами безпеки, не переймаючись власним здоров’ям, подальше погіршення епідситуації – неминуче.

      Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації

    Переглядів 4188
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua