16 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Про те, де і як вакцинують в районі, йшлося на колегії в РДА
    Середа, 11 серпня 2021 08:56

    Про те, де і як вакцинують в районі, йшлося на колегії в РДА

    10 серпня в ході засідання колегії райдержадміністрації, яке провів голова РДА Юрій Лобач, відбулось обговорення стану вакцинації у районі. Зокрема, гендиректорка КП «Володимир-Волинський ЦПМД» Катерина Чубок доповіла, що на території відання центру діють 5 пунктів вакцинації – у кожній амбулаторії, а також дві мобільні групи, які здійснюють щеплення у чисельних колективах або виїжджають до маломобільних груп населення. Пункти, зазначила вона, працюють щоденно, без вихідних. А отримати у них вакцину будь-якого виробника, на вибір пацієнта, можуть і ті, хто приходить за попереднім записом, і ті, хто попередньо не реєструвався. Аби уникнути черг, установою вирішено відкрити два окремі входи до пунктів вакцинації. Нині її працівниками вакциновані 8807 осіб, з яких першу дозу отримали 5496, а дві дози – 3311 громадян. За бажанням особи. Як пройшли повний курс вакцинації, можуть отримати письмове свідоцтво про наявні щеплення. Власне у ЦПМД двічі вакциновані уже більше 60 відсотків працівників, окрім тих, хто нещодавно перехворів або має медичне відведення. До слова. Зауважила Катерина Чубок, дослідження показали, що від нового штаму коронавірусу «Дельта», чотири випадки якого, на жаль, виявлені у нашому районі, ефективною є вакцина «AstraZeneca».

    У Затурцівській АЗПСМ, розповів її генеральний директор Борис Ковальчук, діє пункт щеплення та  виїзна бригада медиків. Як і передбачено планами, вакциновано більше 80 відсотків працівників шкіл, аби ці заклади з 1 вересня приступили до роботи в звичному режимі та не переходили на дистанційне навчання. На жаль, зауважив керівник, є й ряд проблем. Скажімо, немає обміну інформацією між медзакладами або єдиного порталу зі списками вакцинованих, відтак у амбулаторії виявляють, що їхні мешканці вакцинуються у Локачах чи Луцьку. Крім того, закінчується вакцина, а на спецмедбазі її теж немає. Розв’язання проблеми із пришвидшенням поставки препаратів до амбулаторії узяв на особистий контроль голова РДА Юрій Лобач.

    «Практично 80% працівників вакциновані в установах податкової, пожежної, поліцейської служб, військкомату та пенсійного фонду. Діють три пункти вакцинації та здійснює виїзди спеціальна бригада», - прозвітував гендиректор Іваничівського центру меддопомоги Роман Киця. А його колега з Локачів Владислав Магновський зазначив, що в громаді пункти щеплень створені при двох амбулаторіях і так само одна бригада працює на виїздах, відтак, вдалось провакцинувати 2372 осіб, з яких 908 – отримали дві дози вакцини.

    «Країна не настільки сильна, щоб дозволити собі вчергове зупинити економіку і всі галузі  господарства через наступну хвилю захворювання коронавірусом. Тому всіх закликаю до співпраці у справі створення колективного імунітету – масової вакцинації громадян з метою попередження поширення вірусу. Прошу долучитись до процесу місцеві ЗМІ, адже про переваги щеплень потрібно розповідати широким верствам населення», - наголосив, підсумовуючи розгляд питання, голова райдержадміністрації Юрій Лобач.  

    Переглядів 4069
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua